SYYSKATSAUS

Tulevaan, jo kolme kertaa pandemian takia siirrettyyn, ay-futisturnaukseen on aikaa puolisen vuotta ja nyt on hyvä päivittää tilanne ja kertoa tulevaisuudesta. Ay-jalkapallo palaa viheriölle ja ammattiyhdistyskentälle vireänä ja elinvoimaisena. Turnaus pelataan Lahdessa Mukkulan palloiluhallissa 18. – 19.3.2023. Ensimmäistä kertaa turnausmuotona on pienjoukkueet (1+6 pelaajaa) lentävillä vaihdoilla. Edellä mainittu helpottaa joukkueen kokoamista ja antaa mahdollisuuden osallistua turnaukseen hieman aikaisempaa matalammalla kynnyksellä.

Turnauksen joukkuemäärä on rajattu, mutta paikkoja löytyy vielä (+ mahdolliset peruutukset ovat aina mahdollisia). Turnauksen osallistumismaksu on 250€ ja joukkue voi koostua esim. ammattiliiton, paikallisjärjestön, työpaikan tai vaikka oman yhdistyksen pelaajista. Tällä hetkellä mukana on mm. Paperiliitto, Teollisuusliitto, Palomiehet, Ilmailualan Unioni, Kirjatyöntekijöitä kahdestakin eri kaupungista, TUL, SAK:n valtakunnallinen joukkue, Pro Liiton joukkue Hämeenlinnasta jne.

Turnausviikonlopun ohjelmasta löytyy muutakin kuin jalkapalloa. Iltatapahtumassa palkitaan turnaukselle tärkeitä arvovaltaisia tahoja ja muistellaan vähän menneitä. Illan musiikista vastaa Marko Haavisto, joka tunnetaan mm. Paha vaanii-hitistään.

Turnauksen teema vaihtelee vuosittain. Tänä vuonna otamme huomioon ajankohtaisen työmarkkinatilanteen sekä Venäjän toimet Ukrainassa. Teemoista uutisoimme lähempänä turnausta.